Lyt til hvad din krop fortæller dig

Din krop ved godt hvad der er galt, selvom din bevidsthed ikke gør. Jeg er i gang med at læse Bruce Perrys bog “Drengen der voksede op som hund”, og han forklarer hvordan han fandt en måde at opdage gamle traumer der sad fast i kroppen: Med et pulsur.

Et barn ville gerne prøve det pulsur som han Bruce stadig havde på efter en løbetur. Han satte det på drengen og hans puls var normal. Men så sagde Bruce noget der fik drengens puls til at springe i vejret. Han fandt senere ud af, at hans ord havde udløst et minde om tidligere overgreb.

Hvis du har et Apple-ur eller noget lignende der kan måle din puls, så læg mærke til de data du får. Du kunne opdage at en bestemt opgave eller et møde med bestemte mennesker øger din puls dramatisk. Det fortæller dig at du har noget du skal arbejde på. Mens du gør det, kan du også prøve at reducere denne type stressende aktivitet. Måske er der en anden der kan løse den opgave, eller du behøver måske ikke deltage i det møde. Jeg er ikke nogen stor tilhænger af elektroniske gadgets. Men her er et sted hvor sådanne dimser faktisk kan være nyttige.