Find tid til en gåtur

Du behøver ikke løbe. Men du bliver nødt til at bevæge dig en lille smule hver uge. Der er masser af gode råd om motion på internettet, men de officielle anbefalinger er heldigvis meget enkle: 150 minutters moderat aktivitet som gang eller cykling, eller 75 minutters løb eller lignende.  

Det er nemt at indpasse 150 minutters gang i din uge, hvis du gør det i små intervaller på hver et kvarter. Stå af bussen eller toget lidt tidligere og gå de sidste 15 minutter. Hvis du gør det på vej til arbejde og på vej hjem får du 30 minutter om dagen. På en almindelig arbejdsuge giver det dig alle 150 minutter.  

Hvis du arbejder hjemmefra, så prøv alligevel at gå på arbejde. Det betyder at du bruger 15 minutter på at gå en lille tur når du starter din arbejdsdag, og en anden 15-minutters tur når du er færdig. Det har den ekstra fordel at du sætter grænser omkring din arbejdsdag. Den første tur kan sætte dig i fokuseret arbejdstilstand, og den anden tur markerer overgangen fra arbejde til fritid.