Man bekæmper klima-angst ved at gøre noget

Du kan gøre noget for at gøre verden til et bedre sted. Det er vigtigt for dit fysiske og mentale helbred at du føler du gør en forskel.

Med hedebølger og udtørrede floder rundt om i Europa er vi alle sammen ekstra bekymrede for klimaet lige nu. En stor undersøgelse viste at 45% af unge mennesker siger at deres følelser omkring klimaforandringer påvirker deres daglige liv negativt. Voksne som har været udsat for traumatiske oplevelser som mobning, overfald og lignende har ofte lignende følelser.

Du kan bryde ud af denne følelse og få dit liv tilbage ved at gøre noget for at modarbejde det du bekymrer dig for. Du behøver ikke redde verden helt alene, men du bliver nødt til at gøre noget. Du kan spare energi ved at cykle i stedet for at køre bil, købe dit tøj i en genbrugsbutik i stedet for at købe nyt, eller bidrage til en miljøorganisation. Når du tænker over din dag før du lægger dig til at sove, så mind dig selv om et sted hvor du gjorde din egen indsats mod klimaforandringer.

Der er en meget stor forskel mellem at gøre noget og at gøre ingenting.