Alle omkring en traumatisk begivenhed bliver påvirket

Det er slemt nok bare at være tæt på. Traumatiske begivenheder som du ikke selv oplever, kan alligevel påvirke dig. Du genkender måske den foruroligende følelse af “jeg var på det sted for nylig”, når du hører om et angreb.

Desværre har amerikanske psykologer et omfattende datasæt over skoleskyderier at analysere. De fandt at i området omkring et skoleskyderi steg antallet af stress-relaterede besøg på skadestue og psykiatrisk akutmodtagelse med 25% i de følgende år. Stigningen dækkede mange typer påvirkning, fra PTSD og angst til depression og selvskade.

Hvis du gerne vil lære hvordan du kan hjælpe andre med at undgå de værste eftervirkninger af traumatiske begivenheder, så kontakt mig. Udover mit arbejde med individuelle klienter arbejder jeg også i en traume-supportgrupe og var medforfatter til en artikel i Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift om, hvad lærere kan gøre. Min drøm er at alle lærere og pædagoger ved hvordan man kan forebygge permanent skade, når traumatiske begivenheder sker.