Du kan omprogrammere din hjerne

Bruger du din hjerne rigtigt? Menneskehjernen har to tænkemåder: Det hurtige system og det langsomme system. Det langsomme er til omhyggelige overvejelser og bruger en masse energi. Det hurtige leverer hurtige svar i almindelige situationer og bruger meget mindre energi.

Vores hjerner har udviklet sig over tusinder af år til automatisk at vælge tænkemåde. I alle situationer får det hurtige system først muligheden for at give et svar. I 98% af alle tilfælde syntes det hurtige system at det har et godt svar, og spørger slet ikke det langsomme system.

Heldigvis kan vi bruge det langsomme system til at omprogrammere det hurtige system. For at ændre din adfærd kan du tænke over en situation på forhånd og sige til dig selv hvad du ønsker skal ske. Dit automatiske system siger måske uden videre ja, når din chef beder dig løse endnu en opgave før du går hjem. Sig til dig selv at næste gang siger du at du tager dig af det i morgen. Ved blot at sige hvad du vil have, giver du det hurtige system besked om at det automatiske svar ikke længere er det rigtige.