Brug dig selv som forsøgskanin

Mange mennesker laver videnskabelige forsøg på sig selv. Det skulle du også tage at gøre. Jeg taler ikke om at tage mystiske piller du har bestilt over internettet. Jeg taler om at ændre din kost og registrere resultatet.

Videnskaben har vist at forbedre kost kan have lige så stor effekt som den seneste medicin. Dette gælder fra lette smerter til alvorlig depression. Hvis du vil forbedre dit liv, så prøv et eksperiment.

Videnskabelig metode består i at etablere et kendt udgangspunkt, lave en enkelt ændring og registrere resultatet. Til dine egne forsøg anbefaler jeg at du fører dagbog på papir, på telefonen eller på din computer. Hver dag i en uge skriver du ned hvordan du har det. Det er dit udgangspunkt som du skal sammenligne med. Så laver du en enkelt ændring på din kost. Du ved allerede hvad bedre kost betyder. Du kan for eksempel erstatte en usund snack med nødder og rosiner. Bliv ved med at skrive ned hvordan du har det. Efter et par uger kan du sammenligne dine noter med dem fra udgangspunktet. Hvis du har det bedre, så hold fast i ændringen. Hvis du ikke mærker nogen forbedring er forsøget ikke slået fejl. Dit eksperiment har blot vist at denne ændring ikke hjælper netop dig. Lav en anden ændring og gentag eksperimentet.

Et sikkert eksperiment er når du ændrer din kost, søvn eller livsstil. Selvom du får det meget bedre må du IKKE ændre din medicinering. Lav nogen ufarlige ændringer i dit liv. Så kan det være din overraskede læge ændrer på din medicin 😉