Husk at trække vejret

Hvordan går det med dit åndedræt? Nu hvor jeg spørger kommer du til at tænke over det. Men for det meste sker din vejrtrækning automatisk. Beslut at ånde dybere ind. Læg mærke til hvordan du bliver roligere.

Åndedrættet er spændende, fordi der er en direkte to-vejs forbindelse mellem åndedræt og følelser. Dit stressniveau påvirker dit åndedræt, men dit åndedræt påvirker også dit stressniveau.

For at hjælpe dig med at huske at tage nogen dybe åndedrag kan du forbinde bevidst vejrtrækning med noget du allerede gør. Find en handling du foretager flere gange om dagen, og tag et par dybe åndedræt inden. For eksempel når du tager fat i dit kaffekrus for at fylde det. Hold kruset i hånden mens du tager tre dybe åndedræt. Når du gør plads i dit liv til bedre vejrtrækning mindsker du stress og forbedrer dit helbred.