Forbered et anker

Det er et dårligt svar at slå nogen. Til Oscar-ceremonien fortalte en af værterne en vittighed om en skuespillers kone, og skuespilleren stormede op på scenen og gav værten en lussing foran 15 millioner TV-seere. Uanset hvor dårlig eller smagløs vittigheden er, så er fysisk vold den forkerte reaktion.

I stedet kan du forberede en stress-respons på forhånd. En stærk teknik kaldes “ankring” og forbinder en fysisk følelse til en indre følelse. Sid på dit favoritsted, lyt til din favoritmusik og tænk på alle de gode ting der er sket i dit liv. Når du har det rigtig godt, så tryk tommel- og langefinger sammen. Sig inde i dig selv “Jeg ankrer denne gode følelse i min krop”. Gør det flere gange på forskellige dage.

Når du står i en stressfyldt situation i fremtiden, kan du bruge dit anker. Tryk tommel- og langefinger sammen og mærk den ro du har lagret i denne gestus på forhånd. Hvis du ser Will Smith, er du velkommen til at dele dette tip med ham.