Hvordan en kasse kan give mere energi

Det koster energi at se på rod. Hjerneskanninger har vist at jo flere objekter du har indenfor dit synsfelt, jo hurtigere bliver du træt og mister fokus. Selvom hjernen kan filtrere alle de ting fra, der ikke er relevante for din igangværende opgave, koster det energi at gøre det.

For at øge din fokus har du brug for at se færre objekter. Men hvis ikke du har lyst til det, behøver du ikke smide noget ud. Du har bare brug for at gruppere dine ting. Tag nogen ting der hører sammen og læg dem i en kasse. Otte kuglepenne, tre blyanter, en bunke papirclips og en tapeholder bliver til et objekt når de ligger i en kasse.

Det er vigtigt at tingene har en sammenhæng du kan se. Man kan ikke snyde hjernen ved at smide tilfældige ting i en kasse. Hjernen vil kigge på kassen med usorteret ragelse og fortsætte med at tænke på alle tingene i kassen. Og nu skal du også bruge energi på at tænke over kassen.

Find nogen kasser frem og fjern noget rod fra sit synsfelt. Du vil opleve at dur får større klarhed og mere energi. Det kan endda være du kommer i gang med en opgave som du har udskudt i ugevis.