Når oplevelser danner ar

Når oplevelser danner ar

Et angreb, som det der skete I weekenden på Synagogen I Göteborg, sætter dybe spor. Uanset at der ikke var nogen der fysisk blev ramt, så kommer der nemt ar i form af indre blokeringer. Indre blokeringer der er med til at påvirke vores stresskapacitet i negativ retning.

En anden ting der ofte sker i så intense oplevelser er, at tidligere oplevelser, som har lagret sig som en indre blokering, dukker op til overfladen. Og dermed forstærker din reaktion.

Når du er udsat for en ond handling rettet mod dig selv eller det du står for, er det væsentligt at du efterfølgende arbejder med at få oplevelsen ud af kroppen igen. Ved ikke at lægge låg på og få professionel hjælp hvis du mærker symptomer som søvnløshed, øget stress, angst.

Find en terapeut der er kan hjælpe dig med at finde den egentlige årsag til din reaktion. Uanset om den direkte skyldes denne voldsomme oplevelse, eller om oplevelsen har udløst en reaktion fra en tidligere oplevelse.

Jeg har ofte set i mit arbejde med stress og traumer, at en ny oplevelse trigger en underliggende tidligere blokering. Reaktionen bliver dermed kraftigere end man umiddelbart ville have regnet med og udløser en stress eller angst reaktion. Min klient er ofte uforstående overfor hvorfor reaktionen blev så kraftig. Der har altid været en god forklaring, nemlig  at når vi går lidt dybere kommer der tidligere oplevelser frem. Oplevelser som der i sin tid blev lagt låg på og aldrig blev taget alvorligt.

Så tag din reaktion alvorlig og søg hjælp hvis du mærker symptomer.

Lotte

Lotte Waidtløw Vesterli
Specialist i stresshåndtering