Carpe Diem

Carpe Diem

Jeg står og nyder synet af solsortene der spiser af naboens frostdækkede æbler. Den indre stilhed sænker sig. Der går 3 minutter, inden katten kommer listende og fuglene flyver afsted.

Det er tid til at gå videre med dagens opgaver. Øjeblikket har givet en indre ro, en lille stund med fokus på bare at være. Tid nok til at sanke ny energi.

Husk at nyde øjeblikket mens det er der. At være opmærksom op øjeblikket, at gribe de muligheder der byder sig i løbet af en dag. Det er samtidig en god måde at forebygge stress på.

Syntes du ikke lige du har tid – så tænk over spørgsmålene: “Hvad er i virkeligheden det vigtigste lige nu? Hvad vil jeg mindes med glæde, når jeg tænker tilbage på dagen/året der er gået?” Er det at hænge sig fast i dagens pligter? eller er det at sige ja til barnet, der spørger om ikke I skal lave julepynt sammen? At gå en tur når naturen lige nu står i sin flotte hvide vinterdragt?

Vasketøjet, rengøringen eller regnskabet kan for det meste godt vente! Og prøv at lægge mærke til hvor meget lettere de mere pligtmæssige opgaver går, når du har givet dig selv lov til at nyde livet og øjeblikket.

Jeg ser frem til en travetur i vinterlandskabet i eftermiddag – måske er sneen væk i morgen! Jeg håber vi ses derude.

Lotte
www.lottevesterli.dk