Uden ordentlig søvn kan du ikke ændre dit liv

Din krop påvirker dit sind. Hvis du ikke får nok søvn, motion eller ordentlig ernæring, er det meget svært at ændre dine følelser. Hvis en af mine klienter ikke kommer videre så hurtigt som jeg er vant til, spørger jeg om disse faktorer.

Denne uge er “Sleep Awareness Week” i USA, og det inspirerede mig om at gå i gang med at læse Matthew Walkers vigtige bog “Derfor sover vi”. Jeg vil opfordre dig til at bestille den hjem til dit lokale bibliotek og i det mindste bladre i den. Han forklarer hvordan søvn er afgørende for din mentale sundhed og er afgørende for at bekæmpe angst og depression. Han taler også om hvor mange der sover dårligt, og hvordan man kan sove bedre.

Hvis du ikke vil investere i gadget til at tracke din søvn, kan du simpelthen skrive ned hvornår du går i seng, hvornår du vågner, og hvor udhvilet du føler dig hver morgen. Når du har mindst to ugers data, kan du lave lidt om på dit liv – drikke mindre kaffe eller holde op med at se på skærme i et par timer før sengetid. Gør det i to uger og sammenlign så dine noter med, hvordan du sov før.

Søvn er essentiel for både din fysiske og mentale sundhed.