Computere kan ikke forhindre mobning

Mennesker forstår mobning, men computere gør ikke. Mobning i online-spil sker mens man spiller, så menneskelig overvågning kan ikke ske hurtigt nok. Som den næstbedste løsning bruger spilfirmaerne nogen lister over forbudte ord. Som diktatoren i hele verden har opdaget igen og igen kan mennesker hurtigt finde kreative veje rundt om censur. Desværre betyder den kreativitet også at mobberne kan finde måder at mobbe på uden at bruge nogen af ordene på spærrelisten.

Jeg kan se at der bliver gjort fremskridt indenfor kunstig intelligens så computeren begynder at kunne forstå ords sammenhæng. Men teknologi kommer aldrig til at forhindre mobning.

Hvad der virker mod mobning er at hjælpe alle til bedre selvværd. Mennesker som opfatter sig selv som værdifulde og vigtige mobber ikke, og bliver meget mindre påvirket hvis de skulle blive udsat for mobning.