Du kan let halvere din risko for at dø for tidligt

Du behøver ikke 10.000 skridt om dagen. Men 7.000 skridt om dagen mindsker din risiko for at dø for tidligt med 50%. Et stort meta-studie offentliggjort i The Lancet samler data fra 15 store studier. De konkluderer at mortaliteten – din risko for at dø i en given måned – falder til 50% når du øger dine daglige skridt fra 3.000 til 7.000. Selv 5.000 skridt giver en 30% forbedring.

Hvis du tror du allerede tager 5.000 eller 7.000 skridt om dagen har jeg dårligt nyt til dig: Det gør du ikke. De fleste mennesker overvurderer deres aktivitetsniveau, og det gjorde jeg også selv. Der er kun én måde at måle og øge dit antal skridt: Tæl dem. Anskaf en app til din telefon, eller brug et smartwatch eller en fitness tracker. Nogen mennesker oplever at de omhyggeligt designede påmindelser fra et Apple Watch gør det lettere at få taget sig sammen. Men man kan få en simpel fitness tracker til under 300 kroner.

Sæt et mål på 7.000 skridt og find en måde at måle det på. Du vil opleve at det også forbedrer dit humør og din energi.