Antimobnings-regler virker kun når de bliver håndhævet

“Eric Lander er en succesfuld forsker, men alle ved han mobber.” Det var kommentaren fra en anden forsker da den øverste forskningsrådgiver til den Amerikanske præsident trak sig.

Jeg er skuffet over at vigtige stillinger stadig bliver besat med mobbere. Vi skal ikke længere end vores eget statsministerium for at finde et lokalt eksempel. I USA ville professor Lander stadig sidde på sin post hvis ikke journalister havde afsløret resultatet af en intern undersøgelse.

For at komme af med mobning på arbejdspladsen kræves 1) Regler mod mobning og 2) håndhævelse af reglerne. President Biden fejlede i håndhævelsen. Din arbejdsplads har helt sikkert også reglerne, men hvis ikke de bliver håndhævet hjælper de ikke. Og så kan det desværre blive nødvendigt for dit helbred at finde et andet sted at arbejde.