Manglende viden er grobund for stress

Manglende viden er grobund for stress

Store opgaver kan virke uoverskuelige og skabe en stresstilstand specielt hos medarbejdere der endnu ikke har været ansat en hel årscyklus. Det så jeg endnu engang hos en klient hvor gamle stress symptomer dukkede frem.

’Årsregnskabet lurer, men hvordan er det lige det foregår?’ Årsregnskabet er en af de store opgaver som kan virke overvældende både for nye og ”gamle” medarbejdere.

Efter en seance hvor der blev skabt overblik og en handleplan kom der en indre ro og ny energi. For en sikkerheds skyld blev der afsat en ny tid, men både min klient og jeg regner det for en stor mulighed, at hun aflyser et par dage før. Hun gik fra vores møde med en indre ro og en række spørgsmål som hun ville drøfte med sin leder den efterfølgende dag.

Spørgsmål som

  • Hvad er jeres erfaring med at lave årsregnskab?
  • Er det en norm at der er overarbejde i januar? Og hvad kan jeg forvente?
  • Er der nogle punkter som jeg med fordel kan være opmærksom på?
  • Hvem har erfaring inden for dette område som jeg kan spørge til råds?

En klar forventningsaftale kan være med til at skabe overblik i en periode med en større arbejdsopgave/ en kommende deadline.

Du kan som leder gøre meget for at hjælpe din medarbejder til at være på forkant ved at tage en afslappet snak om det kommende forløb og være åben overfor at der bliver stillet spørgsmål.