Thanksgiving

Thanksgiving – at have fokus på at sige Tak!

Thanksgiving – at takke for høsten og for livet i almindelighed. En tradition som blev indført under den engelske reform i 1536 hvor en del katolske helligdage blev slået sammen. På samme måde som vi i Danmark indførte store bededag i 1686.

I dag er det Thankgiving i USA og der er en god grund til at sætte fokus på det, som vi har at takke for. Uanset om det er stort eller småt. De små glæder i hverdagen som et tændt stearinlys, vinterjasminen der blomstrer, … eller et nyt job, overvindelse af sygdom, et nyt liv, …

At være opmærksom på de små glæder i hverdagen og dagligt skrive 3 – 5 ting ned, som du er taknemmelig for, ikke alene forbedrer vores humør og psykiske tilstand, men kan også være med til at forbedre vores fysiske tilstand.

Et nyligt studie af 70 patienter med hjertefejl deltog i en undersøgelse der blev sat i værk af en gruppe forskere fra University of Califonia. Alle blev testet fysiologisk og halvdelen blev sat til i 8 uger dagligt at skrive 3-5 ting ned de var taknemmelige for.

Resultatet var, at den halvdel der havde skrevet deres tak, viste reduceret inflammatoriske biomarkører og forbedring af det parasympatiske hjertefrekvens. Selvom forsøget ikke er særlig stort så er det alligevel tankevækkende – og jeg vil i hvert fald fortsætte min daglige rutine.

Du kan læse mere om ovenstående forsøg i; Psychosomatic Medicine, 78(6): 667-676.

Hvordan vil det påvirke din arbejdsplads hvis I begynder at have fokus på at sige tak! fremfor kun at gøre opmærksom på fejl? Start i dag og du vil kunne mærke en fremgang i jeres psykiske arbejdsmiljø allerede om et par uger.