Tilbage til hverdagen – Har du fået opladet batterierne i din ferie?

Ferien er en tid, hvor vi gerne skulle have tid til at slappe af og hente energi. Vi genoplader batterierne og nu skal vi helst holde dem i en god tilstand henover det kommende år.

Oplever du som leder, at dine egne batterier stadig er flade, eller hurtigt udtømmes, er det tid til at se på hvordan din stresskapacitet ser ud. Har du en god stresskapacitet kan du svare ja til nedenstående spørgsmål;

  • Oplever du at have en god balance mellem arbejde og fritid?
  • Har du overblik over dine opgaver og prioriterer du løbende?
  • Har du overblik over hvordan dine medarbejdere har det?
  • Har du overblik over din afdeling og de projekter, der er i gang?
  • Har du en daglig fokusperiode, hvor du ved, du ikke bliver forstyrret?
  • Spiser du fornuftigt? (Eller har du behov for slik, sukker og andre stimulanser for at holde dig i gang?)
  • Sover du godt om natten og vågner veludhvilet hver morgen?
  • Har du tid i hverdagen til at holde pauser og oplade dine batterier?

Svarer du derimod nej til mere end ét af de ovenstående spørgsmål, er det en god ide at kigge nærmere på din samlede tilværelse. En lav stresskapacitet medfører hurtigt en lav ledelseskapacitet.

Stress smitter nedad. Så snart du som leder viser selv små tegn på stress, mærker dine medarbejdere det, og deres arbejdsindsats påvirkes.

Vælger du som leder at indgå i et stressforebyggelsesforløb viser du vejen for dine medarbejdere. Hermed er det nemmere for den enkelte medarbejder at åbne op og acceptere, at der kan være behov for hjælp. Forebyggelse er både menneskeligt og økonomisk en god investering og giver et bedre arbejdsmiljø.

Hvordan oplever du dine medarbejdere efter ferien?

Mærk også efter tegnene hos dine medarbejdere. Virker de glade, afslappede, energifyldte, i stand til at prioritere og bevare overblikket? Eller er de stadig trætte, ukoncentrerede, har mangel på overblik og fokus? Der er mange ting, der kan skabe stress hos dig selv eller dine medarbejdere. Vores stresskapacitet påvirkes både af arbejdssituationer og af belastningen på hjemmefronten. Uanset hvad der er årsag til den enkeltes stressbelastning, er det vigtigt at forebygge at situationen udvikler sig til egentlig stress.

Jeg tilbyder skræddersyede kurser, der tager udgangspunkt i jeres arbejdsplads, samt individuelt tilrettelagte forløb med udgangspunkt i at styrke din stresskapacitet og opnå en god balance mellem arbejde og fritid.

Kontakt mig uforpligtende og hør mere om hvordan jeg kan hjælpe dig og din virksomhed på tlf. 88 88 41 96.