Bekæmp mobning ved at rose dine kolleger

Mobbere er ikke produktive. Men det kan godt se sådan ud. Der var lige en artikel i Harvard Business Review der forklarede at de bedste medarbejderne ofte bliver udsat for mobning. Formålet med denne type mobning er at mobberen vil tage æren for offerets gode arbejde. I en organisation med dårlig ledelse lykkes det nogen gange. Så bliver mobberen desværre opfattet som en værdifuld medarbejder, og det er endnu mindre sandsynligt at vedkommende bliver draget til ansvar.

Du kan bekæmpe denne type mobning ved at arbejde på at skabe en anerkendende miljø. Hver gang lejlighed byder sig, så ros dine kolleger for deres gode arbejde. Det skaber en arbejdsplads hvor andre også anerkender dit arbejde. Når alle frit giver æren for succeserne til den rette har mobberen ikke noget at stjæle, og vil ofte søge væk.