Mærk din reaktion

Er du stadig påvirket af skyderiet i Fields? Vi har heldigvis utrolig sjældent offentlige skyderier i Danmark. Men når det sker, føler mange et behov for at reagere. Nogen deltager i mindegudstjenester eller andre fælles arrangementer. Andre reagerer individuelt ved at lægge blomster eller på sociale medier.

Var du ikke selv til stede, men oplever stadig en stærk følelsesmæssig reaktion her et par dage efter skyderiet, kan det være et tegn på at skyderiet har trigget en gammel oplevelse. Du oplever måske mere stress, søvnproblemer eller koncentrationsbesvær.

Hvis du oplever en uventet stærk reaktion på traumatiske hændelser, så giv dig selv ekstra omsorg. Du har lov til at have denne følelse. Det er helt almindeligt at reagere stærkere hvis man selv er et sårbart sted i livet. Ubehandlede traumer fra for mange år siden kan også forstærke reaktionen på traumatiske oplevelser du hører om i nyhederne eller på sociale medier.

Søg hjælp hos en kriselinje, psykolog eller traumeterapeut hvis det fortsætter de næste dage.