Hvordan sætter man gode mål?

Lad være med at planlægge en olympisk guldmedalje. Når vi ser OL hører vi den ene inspirerende historie efter den anden om mennesker der satte et mål, trænede hårdt og vandt en guldmedalje. Den usynlige bagside af medaljen er at der er masser af mennesker der trænede lige så hårdt og ikke vandt. Når de første to atleter er adskilt af 1/100 sekund, er det tilfældigheder der afgør hvem der får guldet. Og nogen atleter kom aldrig til startlinjen fordi de var så uheldige at få coronavirus på det værst tænkelige tidspunkt.

Når du sætter dine mål, så lad være med kun at have ét. Det vil få en olympisk sølvmedalje eller tilsvarende til at føles som et nederlag. I kapitlet om målsætning i min bog “Dit Liv efter Mobning” forklarer jeg hvordan man sætter mindstemål, forventede mål og fantastiske mål. Når man har flere variationer, har man fordelen af at have et mål uden risikoen for at at føle det som et nederlag hvis man ikke når præcis hvad man havde forestillet sig.

Du kan købe bogen på engelsk i dag (“Life after Bullying”), og den kommer snart på dansk. Meld dig ind i Videre med Livet gruppen, så får du besked når den danske udgave er klar: https://www.videremedlivet.dk/gruppe/