Software forhindrer ikke mobling, men selvværd gør

Kan man forhindre mobning med software? Jeg har lige hørt om en startup der tilbyder et system til skoler med online spørgeskemaer og kommunikation. Ideen er at opbygge en “social graf” og identificere de børn der har få forbindelser. Det er disse børn der har størst sandsynlighed for at blive mobbet. Jeg tror ikke dette kan “løse mobning” som firmaets markedsføring påstår, men det kan have en positiv virkning ved at gøre lærere opmærksomme på børn der er i farezonen.

Men jeg ved at mobning kan reduceres ved at opbygge bedre selvværd. En barn med højt selvværd bliver sjældent udsat for mobning. Og hvis det skulle ske, kan disse børn meget lettere ryste oplevelsen af sig uden langtidsvirkninger. Og børn med højt selvværd er også meget mindre tilbøjelige til at mobbe andre.

Jeg arbejder med selvværd for både børn og voksne. Jeg kalder det “mobbe-vaccinering” og det er en vaccine der med sikkerhed ikke har nogen bivirkninger. Kontakt mig hvis du vil høre mere om hvordan jeg kan hjælpe dig, dit barn, din skole eller din arbejdsplads.